Korte dagen en met de kerst in het vooruitzicht, maar word het in de tuin ook rustig?

Bollen en planten:
als u voor in het voorjaar nog voorjaarsbloeiende bollen wilt kunnen de blauwe Druifje, Tulpen, Alliums etc nog geplant worden. De bollen plant tip: plaats ze altijd rond de 15cm dip zodat ze niet kapot vriezen.

Vaste planten
De meeste vaste planten zijn nu afgeknipt of weggehaald, maar een aantal zijn wintergroen deze periode denk hierbij aan de (Bergenia, Carex en Liriope) of ze staan in bloei (Helleborus)

Snoeien
In de periode van november tot februari groeien en bloeien de meeste planten niet en is de mooie tijd om gesnoeid te worden. de sapstroom van bomen staat ook nagenoeg stil dus de mooie tijd om ze te snoeien,

Waar nog meer op letten deze maand:
dit is de perfecte tijd om uw tuingereedschap weer in te smeren en klaar te maken voor het voorjaar. December is de maand bij uitstek om het gezellig te maken in huis. En niet alleen in huis, de tuin is een verlengstuk van uw woning waardoor het avondbeeld en donkere dagen in deze periode een dimensie zullen geven aan uw tuinbeleving. Dé reden waarom wij veel waarde hechten aan juist verlichtingsplan.